Ιονιστές Χώρου - Καθαριστές Αέρα (Πολλαπλές επιλογές)

Ταξινόμηση

Πολλοί καθαριστές αέρα της αγοράς περιλαμβάνουν και ιονιστή στην ίδια συσκευή. Ο ενσωματωμένος ιονιστής βοηθά στην παγίδευση ιπτάμενων σωματιδίων που έχει σαν αποτέλεσμα τον καλύτερο καθαρισμό της ατμόσφαιρας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα με την προϋπόθεση ότι ο χώρος καθαρίζεται και αερίζεται τακτικά. Παρόλαυτα η απόδοση του ιονιστή μπορεί να μειωθεί αν δεν φροντίζετε την συχνή αντικατάσταση των φίλτρων HEPA.

 

Πως ο ιονιστής βοηθά στον καθαρισμό του αέρα;

Η αρχή λειτουργίας του ιοντιστή βασίζεται στο ηλεκτρικό φαινόμενο των θετικών και αρνητικών φορτίων που έλκονται μεταξύ τους. Με την ενεργοποίηση του ιονιστή μας τάση κάποιων volt εφαρμόζεται σε ενσωματωμένες βελόνες οι οποίες δημιουργούν ηλεκτρόνια που αποφορτίζονται στον αέρα. Όταν αυτά τα ηλεκτρόνια συνδέονται στα μόρια του αέρα δημιουργούν αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Αυτά τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα με τη σειρά τους έλκονται και συνδέονται με θετικά φορτισμένη σκόνη, γύρη, καπνό τσιγάρου και λοιπών σωματιδίων. Αυτά πλέον μπορούν πολύ πιο εύκολα να παγιδευτούν από το φίλτρο της συσκευής ή να πέσουν στο πάτωμα για ευκολότερο καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα.

 

Φίλτρο HEPA

Αν το φίλτρο HEPA της συσκευής σας χρειάζεται καθαρισμό ή είναι στο τέλος της ζωής του, τα σωματίδια μπορεί να μην φιλτραριστούν και να ξαναγυρίσουν στο χώρο. Γιαυτό το λόγο ο ιονιστής θα πρέπει να μη χρησιμοποιείται μεχρι την αλλαγή/καθαρισμό του φίλτρου. Αν στο χώρο σας υπάρχουν πολλά αλλεργιογώνα σωματίδια από κατοικίδια ή καπνό τότε ο μέσος χρόνος ζωής του φίλτρου σας μειώνεται δραματικά.

 

Σπίτι με κατοικίδια θα πρέπει να αλλάζει σε μηνιαία βάση τα φίλτρα
Αν μένετε σε σπίτι με πολλά κατοικίδια ζώα θα πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο του καθαριστή σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες χρήσης της συσκευής σας για την προτεινομένη συχνότητα αλλαγής των φίλτρων έχοντάς υπόψη ότι αυτή η προτεινόμενη συχνότητα αλλαγής από τον κατασκευαστή προκύπτει βάσει ενός μέσου όρου καθαρότητας του αέρα και χρήσης της συσκευής.

 

Ποιόν ιονιστή να αγοράσω;

Στο κατάστημά μας θα βρείτε μια πλήρη γκάμα σε ιονιστές και καθαριστές αέρα των πιο γνωστών κατασκευαστών όπως InventorPhilco και Winix σε ανταγωνιστικές τιμές με άτοκες δόσεις και παράδοση σε όλη την Ελλάδα.

κλείσιμο
 
€ 119 Σε 3 άτοκες δόσεις
1 Κριτικές
 
€ 254 Σε 36 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή
0 Κριτικές
 
€ 311 Σε 23 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή
0 Κριτικές
 
€ 269 Σε 3 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή
0 Κριτικές
  • Αποτελέσματα ανά σελίδα:
  • 18
  • 60