Κλιματιστικά Haier & Air Condition Haier

Ταξινόμηση

Πως λειτουργεί το κλιματιστικό?

Η πλειοψηφία του κόσμου έχει την αίσθηση ότι τα κλιματιστικά λειτουργούν αποδοτικότερα κατά τη διαδικασία της ψύξης και λιγότερο αποδοτικά κατά τη λειτουργία της θέρμανσης, και συνήθως παρομοιάζονται με αερόθερμα, το οποίο απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Τα air conditions είναι εξαιρετικά αποδοτικές συσκευές όταν θερμαίνουν και ο λόγος είναι επειδή δεν χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για να ζεστάνουν τον αέρα (όπως ένα αερόθερμο ή ένα καλοριφέρ λαδιού) αλλά αντιστρέφουν τον κύκλο λειτουργίας τους αντλώντας θερμότητα από το περιβάλλον, όπως ακριβώς οι περίφημες αντλίες θερμότητας!

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε έναν εξαιρετικό συντελεστή αρκετά μεγαλύτερο από τη μονάδα (γύρο στο2-3) ο οποίος γίνεται ακόμα καλύτερος για κλιματιστικά Α+++ ενεργειακής κλάσης ή/και air condition inverter. Πως μεταφράζεται αυτό? Σε απλή γλώσσα για κάθε 1 κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει το κλιματιστικό επιτυγχάνουμε τριπλάσια θερμική ενέργεια, δηλαδή καταναλώνουμε 1 κιλοβατώρα αλλά ζεσταινόμαστε σαν να είχαμε καταναλώσει 3!

 

Ποια η διαφορά μεταξύ inverter και συμβατικών κλιματιστικών?

Τα κλιματιστικά με τεχνολογία inverter έχουν ένα σύστημα αυτόματης αυξομείωσης των στροφών του συμπιεστή (της εξωτερικής μονάδας και όχι της εσωτερικής όπως πολλοί πιστεύουν) που έχει σαν αποτέλεσμα το μηχάνημα να καταναλώνει μόνο την ιδανική ποσότητα ρεύματος. Τα συμβατικά κλιματιστικά δεν διαθέτουν αυτήν την τεχνολογία και κατά συνέπεια η εξωτερική μονάδα μπορεί να βρίσκεται σε 2 μόνο καταστάσεις, σε λειτουργία ή σε παύση, για αυτό και μπορεί να ακούσετε να τα αναφέρουν και ως «On – Off» μηχανήματα.

 

Με συμφέρει η θέρμανση με κλιματιστικό?

Η θέρμανση με air condition συγκριτικά με το πετρέλαιο ή με άλλου τύπου ηλεκτρικές θερμαντικές συσκευές είναι μακράν η οικονομικότερη λύση ως αναφορά τη χρήση. Για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση προτιμάμε κλιματιστικά τεχνολογίας inverter. Το κόστος κτήσης των κλιματιστικών ποικίλει ανάλογα τη μάρκα, το μέγεθος (BTU) και την ποιότητα. Ένας παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι τα κλιματιστικά περιορίζονται από τα λειτουργικά τους όρια τα οποία ανάλογα με τον κατασκευαστή κυμαίνονται από -5 έως +5 βαθμούς Κελσίου. Τι σημαίνει αυτό? Τις μέρες λοιπόν που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλή το κλιματιστικό δεν μπορεί να απάγει επαρκείς ποσότητες θερμότητας από αυτό και κατά συνέπεια δεν μπορεί να ζεστάνει αποδοτικά. Ευτυχώς έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία χώρα που οι θερμοκρασίες αυτές δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. 
 

Τα Υπέρ και τα Κατά

Τα Υπέρ:  Εξαιρετικός βαθμός απόδοσης και γρήγορη επίτευξη της ζητούμενης θερμοκρασίας.

Τα Κατά:  Η ποιότητα θέρμανσης μπορεί να είναι υποδεέστερη εκείνης των θερμαντικών σωμάτων σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Ακατάλληλα για μεγάλα σπίτια με πολλά μικρά δωμάτια.Ανακαλύψτε τώρα μια μεγάλη γκάμα σε κλιματιστικά, συμβατικά και inverter, των μεγαλύτερων κατασκευαστών όπως Mitsubishi, Fujitsu Hitachi και Midea σε χαμηλές τιμές, με άτοκες δόσεις και πανελλαδική παράδοση. Βρείτε το κλιματιστικό που σας ταιριάζει, στο apothema.gr, και απολαύστε μοναδικές συνθήκες ψύξης και θέρμανσης στο σπίτι ή το γραφείο σας.

κλείσιμο
Κλιματιστικό Τοίχου
 
€ 368,5 Σε 16 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή
0 Κριτικές
Κλιματιστικό Τοίχου
 
€ 449 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Κλιματιστικό Τοίχου
Ετοιμοπαράδοτο
€ 448,99 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Κλιματιστικό Τοίχου
 
€ 647,5 Σε 17 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή
0 Κριτικές
Κλιματιστικό Τοίχου
 
€ 798 Σε 36 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή
0 Κριτικές
Κλιματιστικό Τοίχου
 
€ 899 Σε 29 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή
0 Κριτικές
Κλιματιστικό Ντουλάπα
 
€ 1633 Σε 36 άτοκες δόσεις
Δωρεάν αποστολή
0 Κριτικές
  • Αποτελέσματα ανά σελίδα:
  • 18
  • 60