Meaco 10L

Αφυγραντήρας Meaco 10L
Κωδικός Επικοινωνίας: 10095887
Τιμή: € 169
Συνήθης χρόνος παράδοσης: 1-3 ημέρες
24 Μήνες Εγγύηση
από την Ελληνική Αντ/πεία
Δυνατότητα Επιστροφής Εντός 15 ημερών

Meaco 10L Αφυγραντήρας

  αφυγραντήρας Meaco 10L για δωμάτιο 80-120 m3 (30 - 40 m2)

  Ο αφυγραντήρας Meaco 10L λειτουργεί με συμπιεστή και μπορεί να καλύψει ένα χώρο 80 - 120 κυβικά μέτρα, περίπου 30 - 40 τετραγωνικά μέτρα. Ο αφυγραντήρας τραβάει τον υγρό αέρα από το δωμάτιο με τη βοήθεια του ανεμιστήρα του, φιλτράρεται από σκόνες και άλλες βρομιές από το φίλτρο και τον κατευθύνει σε υγρά πηνία, παρόμοια με αυτά του ψυγείου. Ο κομπρέσορας συμπιέζει το ψυκτικό αέριο το οποίο μειώνει τη θερμοκρασία του συμπυκνωτή, τα πηνία ψύχονται, με αποτέλεσμα ο αέρας ψύχεται πολύ κάτω του σημείου δρόσου/υγροποίησης, με συνέπεια οι υδρατμοί που περιέχονται σ’ αυτόν να μετατρέπονται σε νερό (συμπυκνώνονται) και ρέει προς το δοχείο νερού του αφυγραντήρα. Στη συνέχεια ο ξηρός αέρας θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας χώρου και εξέρχεται από τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο.

  Διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη

  Ο αφυγραντήρας Meaco 10L διαθέτει ενσωματωμένο υγροστάτη. Όπως ακριβώς έχετε θερμοστάτη για να ελέγξετε τη θέρμανση, έτσι έχετε έναν θερμοστάτη στον αφυγραντήρα σας. Αυτός θα ελέγχει πότε ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί και πότε θα σβήνει, βάσει των ρυθμίσεών σας, χωρίς εσείς να ανησυχείτε γι αυτό, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος λειτουργίας.

  Ενδείξεις

 • Power Ανάβει όταν υπάρχει τάση στη συσκευή
 • Tank full Ανάβει όταν το δοχείο νερού είναι γεμάτο και πρέπει να το αδειάσετε ή όταν το δοχείο είναι τοποθετημένο με λάθος τρόπο.
 • Defrosting (απόψυξη) Ανάβει όταν ο αφυγραντήρας κάνει απόψυξη. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο αφυγραντήρας χρησιμοποιείται σε θερμοκρασία κάτω των 16°C. Ο αφυγραντήρας θα σταματήσει να κάνει αφύγρανση για περίπου 10 λεπτά, ενόσω κάνει απόψυξη, και στη συνέχεια θα κάνει ξανά αφύγρανση για τα επόμενα 40 λεπτά, και μετά και πάλι απόψυξη.
 • Mode Πιέστε το μπουτόν Mode για να μεταβείτε στις εξής λειτουργίες
 • Laundry (στέγνωμα ρούχων) Χρησιμοποιείστε αυτή τη λειτουργία για το στέγνωμα των ρούχων. Για μέγιστη απόδοση τοποθετείστε τον αφυγραντήρα στο μικρότερο δυνατόν δωμάτιο με την πόρτα και τα παράθυρα κλειστά. Ο αφυγραντήρας θα στεγνώνει συνεχώς προκειμένου να επιτύχει μια σχετική υγρασία της τάξεως του 40% περίπου, που θα βοηθήσει στο στέγνωμα των ρούχων αποτελεσματικά.Επιβεβαιώστε ότι ο αφυγραντήρας δεν σκεπάστηκε από ρούχα και ότι δεν στάζει νερό πάνω στον αφυγραντήρα.
 • Maximum (μέγιστη λειτουργία) Λειτουργεί τον αφυγραντήρα έως ότου πιάσει σχετική υγρασία 40% και στη συνέχεια η συσκευή σβήνει
 • Normal (κανονική λειτουργία) Διατηρεί τη σχετική υγρασία το 50%, που είναι ιδανική για τις περισσότερες οικιακές δραστηριότητες. Για να αποφύγετε σταγόνες υγρασίας στα μονής μονώσεως παράθυρα ή όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 5°C θα πρέπει να προτιμάτε τη Maximum λειτουργία από τη Normal
 • Minimum (ελάχιστη λειτουργία) Δεν συνιστάται για τις περισσότερες οικιακές χρήσεις, καθώς ελέγχει τη σχετική υγρασία στο 80% και αυτό δεν είναι αρκετό για να αποτρέψουμε τη συμπύκνωση υγρασίας (Θάμπωμα και σταγόνες νερού στα παράθυρα) ή την ανάπτυξη μούχλας.

 • Τύπος αφυγραντήρα Compressor Rotary
 • Ονομαστική κατανάλωση (μεγ.) 220 Watt
 • Τάση 220-240V / 50Hz
 • Αυτόματη επανεκκίνηση
 • Δυνατότητα αφύγρανσης 10 λίτρα/ημέρα (30°C 80% Σχετ. υγρασία)
 • Χωρητικότητα δοχείου νερού 2 λίτρα
 • Ροή αέρα (ονομαστική) 88 m3/h
 • Για δωμάτια έως 80-120m³ (30-40m²)
 • Θερμοκρασία λειτουργίας 5-35°C
 • Ηλεκτρονικός υγραστάτης όχι
 • Ταχύτητες ανεμιστήρα 1
 • Φίλτρο σκόνης
 • Ένδειξη γεμάτου δοχείου νερού και κακής τοποθέτησής του
 • Δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης αποχέτευσης
 • Χρονοδιακόπτης λειτουργίας όχι
 • Διαστάσεις (Ύψος x Πλάτος x Βάθος) 483 x 296 x 186mm.
 • Καθαρό βάρος 8,75 kgs
 • Μέγιστο επίπεδο θορύβου 46dB
 • Βαθμός προστασίας IP20 (να μη χρησιμοποιείται στο μπάνιο)
 • Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
Κλιματισμός & Ηλιακά Meaco

Αξιολογήσεις, σχόλια και κριτικές χρηστών για: Meaco 10L

3 Κριτικές

Καλή κατασκευή, αντοχή, χωρίς προβλήματα.

Από: Marianna K
29/01/2018

Καλή κατασκευή. Τον έχω ανεβάσει σε πατάρι με υγρασία, τον έχω αφήσει σε δωμάτιο με απλωμένα ρούχα, τον χρησιμοποιώ ακόμα και μετά το μπάνιο που είναι σαν χαμάμ από τους υδρατμούς. Τον έχω 1 χρόνο ακριβώς και δεν έχει βγάλει πρόβλημα. Δεν έχω υγρόμετρο στο σπίτι, αλλά μετά από 1-2 ώρες λειτουργίας καταλαβαίνουμε τη διαφορά από την ατμόσφαιρα και από το νερό που βγάζει στο δοχείο του. Όλα καλά

Κυρία

Από: Ολυμπια
23/11/2016

Τον έκανα δώρο στήν μαμά μου,και είναι πολύ ευχαριστημένη!! Κοιμούνται ποιό καλά,χωρις να αισθάνονται την υγρασία,και ποιό καθαρό περιβάλλον!! Απλά τέλειος !!

Καλό μηχάνημα

Από: Αλεξανδρος
20/12/2014

Τον αγόρασα για έναν χωρο 49 τμ. Αν δουλέψει αρκετά (4-5 ώρες) κατεβάζει την υγρασία πό 92% σε 74%. Από εκεί και κάτω δυσκολεύεται πολύ εκτός και αν ανεβάσεις τη θερμοκρασία. Σε 4 μισυ ώρες σου αφαιρεί (για έναν πολύ υγρό χώρο) περίπου 2 λίτρα. Αν το βάλεις να δουλέψει σε δωμάτιο 15 τμ με ανοικτές τις πόρτες διαδρόμου δωματιων κλπ, σκοτώνει. Κατεβάζει στο 63% σε 2 μισυ ώρες. Από κατανάλωση δε ξέρω ακόμα. Ωστόσο εξαιτίας του οτι κάνει τον αέρα ¨ελαφρύτερο" είναι πολύ πιο έυκολο να ζεστάνεις το χώρο σου και άρα τελικά οι KWh που ξοδεύεις να είναι υπέρ σου. Επίσης καταλαβαίνεις αισθητά ότι η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι πιο φρεσκια. Τελος η μουχλα και η κλεισουρα. Ωστόσο ψιλοθορυβάκο έχει ειδικά αν δουλεύει στην τελευταία σκάλα - όχι ότι δεν μπορεί να κοιμηθείς αλλά καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κάτι που δουλεύει στο χώρο σου. Στα αρνητικά του ίσως η λίγο τσιμπημένη τιμή γι΄αυτά που προσφέρει, αλλά σε γενικές γραμμές αξίζει τον κόπο. Αν κόστιζε 150€ θα ηταν Value for money

 

Ερωτήσεις & Απαντήσεις Χρηστών

Ημ/νία ερώτησης: 22/11/2017

Καλησπέρα σας!! Ανοίγω τον αφυγραντήρα αλλά δεν μαζεύει καθόλου νερό; Γιατί;

Αρχικά πρέπει να ελένξετε το επίπεδο υγρασίας που έχετε εισάγει. Το κανονικά επίπεδα είναι 40%-55%. Ανάλογα με την υγρασία που εισάγετε λειτουργεί και ο αφυγραντήρας. Εάν, π.χ. ρυθμίσετε επιθυμητή υγρασία 75% τότε ο αφυγραντήρας μπορεί να μην βγάλει καθόλου νερό αφού ο χώρος σας δεν έχει τόση υγρασία.
Επίσης, εάν είναι πολύ χαμηλή υγρασία του χώρου σας και τον ρυθμίσετε π.χ. στο 38% πιθανόν να μην βγάλει επίσης νερό.
Τέλος, προσέξτε να μην τον τοποθετείτε δίπλα από θερμαντικό σώμα διότι ο αισθητήρας θα αντιλαμβάνεται λαθασμένη υγρασία χώρου.

Ημ/νία ερώτησης: 19/11/2017

Αφυγραντήρας και ενδοδαπέδια θέρμανση; Έχουμε στην τελική σωστό αποτέλεσμα αφύγρανσης;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν θα επιρρεάσει έναν αφυγραντήρα όπως μία σόμπα με φλόγα όταν βρίσκεται δίπλα της ή όπως όταν ο αφυγραντήρας είναι πάνω στην ροή αέρα ενός κλιματιστικού. Επομένως, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ημ/νία ερώτησης: 18/11/2017

Καλημέρα σας, θα ήθελα να μου πείτε εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον αφυγραντήρα σε δωμάτιο που υπάρχρει ανοικτό ενυδρείο για να απορροφά την επιπλέον υγρασία.

Δεν είναι έχει νόημα να προσπαθείτε να αφυγράνετε χώρο με ανοιχτό ενυδρείο, διότι ο αφυγραντήρας κατά τη λειτουργία του θα εξατμίζει το νερό από το ενυδρείο, δεδομένου ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει την επιπλέον υγρασία του χώρου, από αυτή του ενυδρείου.

Ημ/νία ερώτησης: 17/11/2017

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σε χώρο που λειτουργεί θερμάστρα πετρελαίου, μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας.

Μπορεί να λειτουργήσει αρκεί ο αφυγραντήρας να βρίσκεται μακριά από την θερμάστρα διότι η θερμάστρα ξηραίνει τον άερα και δεν θα έχει σωστή ένδειξη ο αφυγραντήρας.

Ημ/νία ερώτησης: 06/11/2017

Μπορώ να τοποθετήσω τον αφυγραντήρα σε δωμάτιο όπου λειτουργεί το κλιματιστικό για θέρμανση;

Ενας αφυγραντήρας μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα με κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης. Ομως, καλό είναι να μην τοποθετειθεί ακριβώς πάνω στην ροή αέρα από το κλιματιστικό καθώς δεν θα έχει σωστή ένδειξη της υγρασίας του χώρου αφού ο αέρας που βγάζει το κλιματιστικό είναι πιο ξηρός.

Ημ/νία ερώτησης: 19/06/2017

Σε περιοχή με υγρασία θα βάλω a/c με λειτουργία "αφύγρανση". Χρειάζομαι και αφυγραντήρα; Κάνει κάτι διαφορετικό;

Το κλιματιστικά έχουν πολύ μικρή απόδοση στην αφύγρανση καθώς μπορούν να αφυγράνουν μέχρι 1,5-2 λίτρα / 24 ώρες ενώ ένας αφυγραντήρας έως 50 λίτρα / 24 ώρες.

Ημ/νία ερώτησης: 19/02/2017

Ο αναφερόμενος αφυγραντήρας είναι Inverter; Eνδιαφέρομαι αλλά δεν είδα πουθενά να συμπεριλαμβάνετε στην κατηγορία των Inverter. Παρακαλώ ενημερώστε με. Ευχαριστώ

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν διαθέτει inverter όπως και οι υπόλοιποι αφυγραντήρες. Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή έχουν ήδη χαμηλή κατανάλωση.

Ημ/νία ερώτησης: 11/02/2017

Εβαλα τον καινούργιο μου αφυγραντήρα να δουλέψει για πρώτη φορά και βγάζει κρύο αέρα συνεχώς και τις δύο ώρες που δούλεψε. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Οπως έχει αναφερθεί και σε άλλο ερώτημα πιο κάτω, ο αφυγραντήρας με συμπιεστή ανακυκλοφορεί τον αέρα του χώρου σας. Επομένως εξάγει τον αέρα στην ίδια θερμοκρασία με την οποία εισάγεται. Εάν σταθούμε πάνω από τη συσκευή, επομένως και από τον ανεμιστήρα της συσκευής, θα νιώσουμε την ανακυκλοφορία του αέρα από τον ανεμιστήρα (θα μας φυσάει), αλλά η θερμοκρασία του χώρου δε θα επηρεαστεί.

Ημ/νία ερώτησης: 09/02/2017

Γεια σας! εχω τον αφυγραντηρα ολοκαινουργιο 2 ημερων σε σπιτι 60 τετραγωνικα σαλονι και 2 υπνοδοματια και θερμοκρασια 20 -22 βαθμους. εαν το τοποθετησω σε μια κρεβατοκαμαρα λογο θορυβου θα εχω απολυτη αφυγρανση σε ολο το σπιτι? ευχαριστω!

Οπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο ερώτημα πελάτη πιο κάτω, η κάλυψη ενός φυγραντήρα αναφέρεται σε ενιαίο χώρο. Λειτουργεί σωστά και αποδοτικά σε χρόνο και κατανάλωση στο δωμάτιο στο οποίο έχει τοποθετηθεί. Εάν τον τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο δεν θα καταφέρει να αφυγράνει το υπόλοιπο σπίτι. Επίσης, και σε κεντρικό διάδρομο με όλες τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές, δεν εγγυάται η σωστή απόδοσή του.
Καλύτερη λύση είναι να τον μετακινείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο που χρειάζεται αφύγρανση.

Ημ/νία ερώτησης: 05/02/2017

Πήρα δοκιμαστικά από έναν φίλο τον συγκεκριμένο αφυγραντηρα και παρατήρησα ότι το ποσοστό ενδείξεις υγρασίας αυξομειωνεταίτηση συνέχεια δεν έχει έναν σταθερό ρυθμό πτώσης;

Το επίπεδο υγρασίας σε ένα χώρο αυξομειώνεται και δεν έχει σταθερό ρυθμό πτώσης όταν λειτουργεί ο αφυγραντήρας. Η υγρασία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ότι ο χώρος δεν είναι στεγανός, στο άνοιγμα-κλείσιμο πορτών και παραθύρων, στην παρουσία-έλλειψη θέρμανσης.

Ημ/νία ερώτησης: 11/01/2017

Θα ηθελα να μαθω αν μπορω να ςχω τον αφυγραντηρα ολη την ημερα σε λειτουργια ειμαστε σε περιοχη με πολυ υγρασια και αν με συμφερει σε θεμα καταναλωσης ρευματος!!! Ευχαριστω!!!

Μπορείτε να έχετε έναν αφυγραντήρα σε λειτουργία όλη μέρα. Σε έναν αφυγραντήρα εισάγετε το επίπεδο υγρασίας που επιθυμείτε, μόλις το φτάσει σταματά η λειτουργία του και ξαναξεκινά όταν η υγρασία αυξηθεί στον χώρο. Με αυτό τον τρόπο δεν λειτουργεί συνεχώς και εξοικονομείται ενέργεια.
Επίσης, για οικονομικότερη κατανάλωση προτείνεται αφυγραντήρας με συμπιεστή.

Ημ/νία ερώτησης: 09/01/2017

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αφυγραντήρας ταυτόχρονα όταν λειτουργεί το καλοριφέρ;

Ο αφυγραντήρας μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα με το καλοριφέρ. Θα πρέπει να τοποθετείται 3-4 μέτρα μακριά από καλοριφέρ.

Ημ/νία ερώτησης: 29/12/2016

Ο αερας που βγάζει ο αφυγραντήρας απο πάνω είναι κρύος;; Αν ναι, τότε αυτό δεν θα επηρεάσει τη θερμοκρασία του χώρου;;

Oι αφυγραντήρες με συμπιεστή, ανακυκλοφορούν τον αέρα του χώρου σας. Επομένως εξάγουν τον αέρα του χώρου σας, στην ίδια θερμοκρασία με την οποία εισάγεται.
Εάν σταθούμε πάνω από τη συσκευή, επομένως και από τον ανεμιστήρα της συσκευής, θα νιώσουμε την ανακυκλοφορία του αέρα από τον ανεμιστήρα, αλλά η θερμοκρασία του χώρου δε θα επηρεαστεί.

Ημ/νία ερώτησης: 06/12/2016

Υπάρχει Ειδική λειτουργία για το στέγνωμα των ρούχων; γιατί δεν βρίσκω τίποτα τέτοιο.

Το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να στεγνώσει τα ρούχα εάν τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με τα βρεγμένα ρούχα καθώς συλλέγει την υγρασία όπως όλοι οι αφυγραντήρες.

Ημ/νία ερώτησης: 22/11/2016

Όταν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 17 με 20 βαθμούς ανεβάζει και άλλο την θερμοκρασία;

Οι αφυγραντήρες βελτιώνουν τη σχετική υγρασία του χώρου μας, οπότε βελτιώνουν την αισθητή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να νιώθουμε καλύτερα. Ανάλογα τις συνθήκες του χώρου (περιοχή, μόνωση του κτιρίου, χρήση του χώρου κ.α.) πιθανόν να ανεβάσουν και τη θερμοκρασία, συνήθως 2-3 oC.

Ημ/νία ερώτησης: 19/11/2016

Αν πλησιον του αφυγραντηρα, σε αποσταση 3-4 μετρων τοποθετηθει σομπα χαλαζια, σε χωρο με ελλιπη γενικη θερμανση, ο συμπιεστης θα λειτουργει σε φουλ ρυθμους αποδοσης εφοσον η θερμοκρασια κοντα στο συμπιεστη θα ειναι υψηλη 25-30 βαθμους η ακομα μπορει να επηρρεαζεται αρνητικα και να κανει συνεχεις αποψυξεις επειδη ο υπολοιπος χωρος θα εχει χαμηλη θερμοκρασια?

Ο αφυγραντήρας θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από σόμπες, αερόθερμα κλπ καθώς αυτά ξηραίνουν τον χώρο γύρω τους και ο αφυγραντήρας λαμβάνει λάθος ενδείξεις, θεωρεί ότι υπάρχει ξηρασία αέρα και δεν λειτουργεί σωστά.

Ημ/νία ερώτησης: 15/11/2016

Είναι άοσμος? έχω την εντύπωση ότι οι αφυγραντίρες μυρίζουν, σωστά?

Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή δεν απελευθερώνουν οσμή.

Ημ/νία ερώτησης: 10/11/2016

Καλησπερα σας..!!!θα ήθελα να ρωτήσω αν τον βαλω σε δωματιο με ρουχα απο πληντηριο εχει δυνατότητα να τα στεγνωσει;

Ολοι οι αφυγρατήρες εάν τοποθετηθούν στο ίδιο δωμάτιο με ρούχα από πλυντήριο, μπορούν να τα στεγνώσουν καθώς απορροφούν την υγρασία.

Ημ/νία ερώτησης: 09/11/2016

Καλημερα σας θα ηθελα να ρωτησω αν μπορι να μου καλυψει ολο το σπιτι αλλα δεν ειναι εννιαιος χωρος .Μπορει να πιασει ολα τα δωματια? Γιατι θελω να τον παραγγειλω. Ευχαριστω πολυ.

Η κάλυψη του συγκεκριμένου προϊόντος αναφέρεται σε ενιαίο χώρο. Ο αφυγραντήρας λειτουργεί σωστά και αποδοτικά σε χρόνο και κατανάλωση στο δωμάτιο στο οποίο έχει τοποθετηθεί.
Μπορείτε να τον τοποθετείσετε σε ένα κεντρικό διάδρομο με όλες τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές. Ομως, με αυτό τον τρόπο δεν εγγυάται η σωστή απόδοσή του. Καλύτερη λύση είναι να τον μετακινείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο που χρειάζεται αφύγρανση.

Ημ/νία ερώτησης: 08/11/2016

Η κάλυψη αναφέρεται σε συνολικά τ.μ. σπιτιού;

Η κάλυψη του κάθε αφυγραντήρα αναφέρεται σε τ.μ. ενιαίου χώρου χωρίς χωρίσματα.

Ημ/νία ερώτησης: 03/11/2016

Ένας αφυγραντήρας με συμπιεστή στους 10 βαθμούς θερμοκρασία πόση μειωμένη απόδοση εμφανίζει σε σχέση με 20 βαθμούς ? 10%-20% .....

Ενας αφυγραντήρας με συμπιεστή σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία μειώνει την απόδοσή του σε τετραγωνικά μέτρα στο μισό διότι χρειάζεται να κάνει απόψυξη στον συμπιεστή ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην παγώσει.