Puredry PD 20L Design Low Energy Face Lift

Αφυγραντήρας Puredry PD 20L Design Low Energy Face Lift
Κωδικός Επικοινωνίας: 10124773
Τιμή: € 214.99
Σε 6 άτοκες δόσεις
Διαθεσιμότητα:  Ετοιμοπαράδοτο
Συνήθης Χρόνος Παράδοσης: 1-2 ημέρες
Δωρεάν Αποστολή
στα Μεγάλα Αστικά Κέντρα
60 Μήνες Εγγύηση
από την Ελληνική Αντ/πεία
Δυνατότητα Επιστροφής Εντός 15 ημερών

Puredry PD 20L Design Low Energy Face Lift Αφυγραντήρας (5200139180009)

  Νέα μοναδική design σχεδίαση, 2 σε 1 Αφυγραντήρας και καθαριστής αέρα, εξοικονομεί χρήματα από τα έξοδα λειτουργίας κρατώντας τον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

  Αν χρειάζεστε ένα αφυγραντήρα για ένα σπίτι έως 150 τ.μ. και θέλετε συγχρόνως να καθαρίζετε τον αέρα από βλαβερά μικροσωματίδια σκόνης, γύρης, χημικά, παθογόνους μικροοργανισμούς κτλ τότε αυτός είναι ο σωστός αφυγραντήρας.

  Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μας κάνουν οι πελάτες μας είναι πόσο κόστος λειτουργίας έχει ο αφυγραντήρας, με τη νέα Σειρά Puredry Design η εταιρία Puredry Hellas έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής κατανάλωσης.

  Smart Save Energy (Έξυπνη Εξοικονόμηση Ενέργειας)
  Η Smart Save Energy λειτουργία, σημαίνει ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ εξοικονόμησης χρημάτων και αφύγρανσης.

  Ενεργοποιώντας τον αφυγραντήρα ο χρήστης επιλέγει τα επίπεδα επιθυμητής υγρασίας, ο αφυγραντήρας λειτουργεί ώστε να τα πετύχει. Όταν ο στόχος της σχετικής υγρασίας έχει επιτευχθεί, ο αφυγραντήρας λειτουργεί μόνο τον ανεμιστήρα για 5 λεπτά για να ελέγξει ότι η σχετική υγρασία είναι σε επιθυμητά επίπεδα και για να στεγνώσει εντελώς το στοιχείο συμπύκνωσης. Στη συνέχεια σταματά την λειτουργία του για 30 λεπτά (κατάσταση αναμονής), μετά ξεκινά και πάλι να λειτουργεί τον ανεμιστήρα για 5 λεπτά ώστε να ελέγξει τα επίπεδα σχετικής υγρασίας του χώρου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί πάνω από τα επιθυμητά επίπεδα κατά 5%, ο αφυγραντήρας θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι . Εάν η σχετική υγρασία είναι κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα, τότε ο αφυγραντήρας θα σταματήσει και πάλι την λειτουργία του για άλλα 30 λεπτά. Αυτή η διαδικασία εξοικονομεί πολλά χρήματα.

 • Ο Αφυγραντήρας Puredry Design PD 20L Low Energy είναι συγχρόνως και καθαριστής αέρα και έχει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών:
 • Είναι ο οικονομικότερος τρόπος για τον καθαρισμό του αέρα, την καταπολέμηση της μούχλας, τη συμπύκνωση και την υγρασία σε κατοικίες έως 150τ.μ. ενιαίου χώρου.
 • Δυνατότητα έως και 22 λίτρων αφύγρανσης την ημέρα.
 • Αυτόματη λειτουργία αφύγρανσης.
 • Ψηφιακός μετρητής Υγρασίας-θερμοκρασίας.
 • Διζωνική κατανομή του αέρα στον χώρο με ανακύκλωση αέρα 160m³/h.
 • Καθαρισμός του αέρα με φίλτρο ¶νθρακα, Ισχυρότατο Ιονιστή και Λάμπας UV.
 • Μόλις 240watt ονομαστική κατανάλωση ρεύματος.
 • Μεγάλο δοχείο συλλογής 4,5 λίτρων.
 • Διακοπή λειτουργίας όταν το δοχείο γεμίσει με οπτική και ηχητική ενημέρωση.
 • Δυνατότητα σύνδεσης μόνιμης αποχέτευσης με σωληνάκι που παρέχετε στην συσκευασία.
 • Ψηφιακή οθόνη που δείχνει την τρέχουσα και την επιθυμητή τιμή σχετικής υγρασίας του χώρου και κατ’ επιλογήν την θερμοκρασία.
 • Μεταβλητή επιλογή αφύγρανσης από 20-80 % σχετική υγρασία με βήμα ανά 5% Σ.Υ.
 • Δύο επιλογές ταχύτητας ανεμιστήρα με χρωματική ένδειξη.
 • Αυτόματη επανεκκίνηση μετά από διακοπή ρεύματος.
 • Λειτουργία Ιονιστή, καθαρίζει την ατμόσφαιρα από αιωρούμενα σωματίδια.
 • Λειτουργία Φωτοκατάλυσης με λάμπα UV, ο δολοφόνος των βακτηρίων και των ιόν.
 • Λειτουργία στεγνώματος ρούχων.
 • Λειτουργία Κλειδώματος για τα παιδιά.
 • Χρονοδιακόπτης από 1 - 24 hour ενεργοποίησης/απενεργοποίησης με βήμα ανα 1 ώρα.
 • Φίλτρο αέρα Δύο σταδίων.
 • Carbon φίλτρο απορροφά δυσάρεστες οσμές,τοξικά αέρια, βλαβερό χημικό καπνό από το τσιγάρο κ.τ.λ.
 • Πολύ ήσυχο μόλις =< 39db.
 • Διαστάσεις ΜήκοςxΠλάτοςxΎψος 250x320x545 χιλιοστά
 • Βάρος 15kg
 • Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%
Κλιματισμός & Ηλιακά Puredry

Αξιολογήσεις, σχόλια και κριτικές χρηστών για: Puredry PD 20L Design Low Energy Face Lift

15 Κριτικές

Puredry PD 20L Design Low Energy Face Lift

Από: Argie
22/01/2020

Το χρησιμοποιώ σε σπίτι 130 τμ με αρκετή υγρασία. Μειώνει την υγρασία με σχετικά χαμηλή κατανάλωση. Τα πλαστικά του φαίνονται καλά και το κλείδωμα της οθόνης πολύ χρήσιμο. Ο θόρυβος είναι εντελώς υποκειμενικός... Μετά από 2 μήνες χρήσης: Άρχισε να παρουσιάζει όλο και πιο συχνά αυτόν τον περίεργο ήχο που έχουν αναφέρει και άλλοι, την "καταγραφή αρχείων", σαν να υπάρχει σκληρός δίσκος υπολογιστή μέσα και να καταγράφει σε τακτικά διαστήματα αρχεία με έντονο ήχο. Πήρα τηλ. την εταιρεία και με δικά μου έξοδα 10 ευρώ (δεν αναλαμβάνει η εταιρεία τα έξοδα αποστολής) τον έστειλα να τον ελέγξουν. Είχα στείλει πρώτα βίντεο στο email τους με την καταγραφή του ήχου. Να σημειώσω πως τα φίλτρα τα καθαρίζω κάθε εβδομάδα και δύο μέρες πριν το στείλω έκανα το ίδιο. Μετά από 3 μέρες με πήρανε τηλέφωνο και μου είπανε πως ο αφυγραντήρας ελέγχθηκε και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τους τόνισα πως το έστειλα για συγκεκριμένο λόγο δηλ. για τον περίεργο ήχο που βγάζει. Εμείς δεν ακούμε τίποτα μου είπανε... δηλ. ως δια μαγείας ο ήχος εξαφανίστηκε κατά την αποστολή. Ξανά περιγράφω τον ήχο και μου απαντάει πως δεν ακούγεται τίποτα και λίγο πολύ όλοι οι συμπιεστές κάνουν ένα θόρυβο. Επιμένω να του λέω πως ακούγεται σαν σκληρός δίσκος που καταγράφει αρχεία και πως ο αφυγραντήρας άλλης μάρκας που έχω δεν ακούγεται έτσι... όχι μου λέει εμείς δεν ακούμε τίποτα. Μετά από αρκετά λεπτά και την άρνησή του να παραδεχτεί πως ο συγκεκριμένος συμπιεστής έχει αυτό το θέμα μου λέει πως ίσως η αιτία να είναι τα φίλτρα που είναι λερωμένα (τα είχα καθαρίσει πριν το στείλω) και να ζορίζεται ο συμπιεστής. Άρα αν δεχτώ πως τα φίλτρα είναι λερωμένα και ζορίζεται ο συμπιεστής εσείς ακούτε τον ήχο που σας περιγράφω?... όχι μου ξαναλέει. Αν δουλέψω τον αφυγραντήρα δηλ. χωρίς φίλτρα θα ακούγεται?... σας ξαναλέω μου απαντάει πως εμείς δεν ακούμε τίποτα. Τον παρέλαβα σήμερα και φυσικά ο ήχος με την καταγραφή αρχείων συνεχίζεται. ΜΟΝΟ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ. Δύο αστέρια και πολλά είναι για την απαράδεκτη after sale συμπεριφορά τους. Θα προτιμούσα να μου πουν πως ο συγκεκριμένος συμπιεστής λειτουργεί έτσι εργοστασιακά παρά να προσπαθούν να με βγάλουν τρελό. Είπα με την αγορά να βοηθήσω και να εμπιστευτώ ελληνική εταιρεία αλλά δυστυχώς έχω κάνει λάθος επιλογή.

Πολύ καλό μηχάνημα

Από: Κώστας45
29/10/2019

Κάτοχος δύο ακόμη αφυγραντήρων.Του προηγούμενου μοντέλου Puredry 20l και ενός μικρότερου invertor.Πολύ καλός αφυγραντήρας.Πολύ στιβαρή κατασκευή και εξαιρετικά αθόρυβος.Πολύ ποιοτικά πλαστικά.Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Από τους καλύτερους αφυγραντήρες που έχω αγοράσει

Από: Κωνσταντίνος
19/02/2019

Ένας από τους καλύτερους αφυγραντήρες που έχω αγοράσει . Στα συν του είναι ότι έχει πολύ μεγάλο κάδο και επίσης εκτός ότι είναι πολύ δυνατός βγάζω δύο κουβάδες νερό την ημέρα και υγρασία στο 50 -52 φανταστείτε αφού απορώ που τα βρίσκει . Επίσης το καλό είναι ότι τραβάει στα πλάγια δεξια και αριστερά και όχι από πίσω όπως οι περισσότεροι. Το συνιστώ με κλειστά μάτια .

Πρόβλημα με τη λειτουργία στεγνώματος ρούχων

Από: Δημήτρης
10/01/2019

Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το προϊόν αλλά λίγες μέρες μετά την αγορά του αντιμετώπισα πρόβλημα με τη λειτουργία στεγνώματος ρούχων. Ενώ τις πρώτες μέρες όταν πατούσα το mode εναλλασσόταν στη λειτουργία ηλιόλουστης μέρας (με προκαθορισμένη τιμή 60), βροχερής μέρας (με προκαθορισμένη τιμή 40) και στεγνώματος ρούχων (με προκαθορισμένη τιμή 20), όταν δοκίμασα να στεγνώσω τα ρούχα για πρώτη φορά σε ένα μικρό δωμάτιο, έβαλα τον αφυγραντήρα στη λειτουργία στεγνώματος ρούχων αλλά αντί να μου εμφανίσει την προκαθορισμένη τιμή (20) μου εμφάνισε κατευθείαν την υγρασία του χώρου. Το άφησα έτσι από το απόγευμα κι όταν το τσέκαρα την επόμενη μέρα το πρωί εκτός από το ότι δεν είχαν στεγνώσει τα ρούχα, ο αφυγραντήρας σταματούσε να λειτουργεί και μετά από κάποια ώρα ξεκινούσε και πάλι τη λειτουργία του, που σημαίνει ότι παρότι είχε ανάψει η ένδειξη στεγνώματος ρούχων στην πραγματικότητα δεν είχε μπει σε αυτή τη λειτουργία διότι όταν ο αφυγραντήρας μπαίνει στη λειτουργία στεγνώματος ρούχων δε σταματάει ποτέ.

Καλός

Από: Puredry PD 20L Design Low Energy (οχι το facelift)
10/12/2018

Αγοράστηκε στη black friday ως ένας απο τους top αφυγραντήρες με καλες κριτικές σε καλή τιμή. Η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή αν και το manual αρκετά άστοχο.Από οτι κατάλαβα βέβαια πρόκειται για αρκετά παλαιό αλλά καλό μοντέλο. Έχει τοποθετηθεί σε υπόγεια κατοικία με 70-75% υγρασία 80 τ.μ. Μαζί με καλοριφέρ στους 20 βαθμούς χαρίζει αλλαγή ατμόσφαιρας και περισσότερη ζέστη. Το θέμα ειναι οτι κωλώνει στο 52%, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών το οποιο με προβληματίζει απο την μια, γιατι πρακτικά δεν σταματάει να δουλεύει ποτέ. Είναι οικονομικός, γύρω στα 300 W κατανάλωση, σχετικά αθόρυβος, αν και αν μισογεμισει το ρεζερβουάρ κάνει κάποιους θορυβους. Το ρεζερβουάρ πιστευω είναι απελπιστικά μικρο για το μεγεθος του αφυγραντήρα και θες οπωσδήποτε να τον αδειάσεις πριν πέσεις για ύπνο. Επισης για κάποιον λογο δεν σταματά η λειτουργιά του αν πετύχει το επιθυμητό ποσοστό υγρασίας.

Εξαιρετικός

Από: Β.
03/12/2018

Αγόρασα τον αφυγραντήρα πριν από δύο εβδομάδες και μέχρι στιγμής έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη. Μειώνει πολύ την υγρασία και η αισθητή θερμοκρασία στο σπίτι είναι σαφώς υψηλότερη. Επισης, δεν χρειάζεται πλέον να τον έχω σε λειτουργία όλη τη μέρα. Η απόδοση του αφυγραντήρα είναι εξαιρετική, ακους κάποιο θόρυβο χωρίς όμως να είναι ενοχλητικός. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

κος

Από: Γιώργος
26/10/2018

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το προιόν η υγρασία μηδενίστηκε όμως το δοχείο του νερού είναι 3 λίτρα και όχι 4'5 όπως λέει στα χαρακτηριστικά δεύτερον δεν έχει την ένδειξη θερμοκρασίας και δεν μπορείς να την ρυθμίσεις ενώ στις οδηγίες αλλά λέει, όσο για τον θόρυβο ναι είναι στα 39 ντεσιμπέλ αλλά ακούγετε αρκετά το βράδυ που έχει ησυχία , φανταστείτε τα άλλα που είναι 45 και... μου μενει όμως στο τέλος μόνο καλό πάρτε το .

Αποδοτικός και αθόρυβος

Από: Ιωσήφ
17/12/2017

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον αφυγραντήρα. Είναι αρκετά αθόρυβος αν και πιστεύω αυτό είναι σχετικό. Τον χρησιμοποιούμε κατα κύριο λόγο στο σαλόνι που είναι στο κέντρο του σπιτιού. Υπό φυσιολογικές συνθήκες συζητήσεων και διαβίωσης μέσα στο σπίτι, απλά περνάει απαρατήρητος. Πρέπει να συγκεντρωθείς στον ήχο του για να τον ακούσεις. Βγάζει απίστευτα πολύ νερό! Απορώ που βρίσκεται όλο αυτό το νερό! Θεωρώ ότι είναι ζήτημα ισορροπίας, δηλαδή όσο πιό άνυδρος είναι ο αέρας εσωτερικά τόσο περισσότερη υγρασία πηγαίνει σε αυτόν, υγρασία που υπό άλλες συνθήκες θα παρέμενε μέσα στους τοίχους, στις ντουλάπες αλλά και έξω από το σπίτι! Έτσι θεωρώ ότι είναι παράλογο να λειτουργεί ο αφυγραντήρας πχ όταν τα παράθυρα είναι ανοικτά για να αεριστεί το σπίτι. Από την άλλη, δεν είμαι ειδικός.

10/12/17

Από: Anastasia
10/12/2017

Είμαι ευχαριστημένη από τον αφυγραντήρα & από την παράδοση κατ' οίκον. Μειώνει την υγρασία του κάθε χώρου & τις μυρωδιές από μαγείρεμα, χνώτα κλπ. Για τη κατανάλωση δεν έχω εικόνα γιατί το πήρα πρόσφατα.

Διδάκτωρ παστίτσιου

Από: Κριμιτζά Δέσποινα
18/11/2017

Πέρα από το χιούμορ στον τίτλο, στο δια ταύτα. Αγόρασα τον αφυγραντήρα Puredry PD 20L Design Low Energy πριν από 2 περίπου εβδομάδες. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι εμφανώς διαφορετική. Πριν ξυπνούσα και έβραζα, λες και είχα βρογχίτιδα. Τώρα όχι. Η συσκευή συλλέγει περίπου 8 λίτρα την ημέρα, την αδειάζουμε δύο φορές. Παρ' όλο που είναι στο χολ, επηρεάζει θετικά όλους τους χώρους (οικία 80 τ.μ., εσωτερικές πόρτες ανοιχτές). Ο θόρυβος υπάρχει, σαν παλιό ψυγείο, αλλά δεν ενοχλεί - φυσικά αυτό είναι υποκειμενικό. Το ντηζάιν είναι αεροδυναμικό και ο χώρος που καταλαμβάνει όσο ένα αερόθερμο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Αξιζει τα χρηματα του.

Από: Γρηγορης Σ.
16/11/2017

Κανει πολυ καλα την δουλεια του,επισης διαθετει φιλτρο hepa και οχι ιονιστη επομενως ειναι καταλληλος και για παιδια.απο καταναλωση οτι λεει παρατηρω χωρις να εχω ειδικο μηχανημα αλλα παρατηρωντας τον μετρητη της δεη. Ειναι στιβαρος ενω ειναι πολυ χρησιμη και η μεγαλη δεξαμενη του.τον συστηνω ανεπιφυλαχτα!

Puredry 20l

Από: Ακης
15/11/2017

Αμεση εξυπηρετηση του καταστηματος.πολυ καλος αφυγραντηρας κανει απιστευτη δουλεια σε σπιτι 100τμ .αθορυβο μοτερ συγκρητικα με τον meaco 20l.αν ειχε μεγαλυτερο δοχειο θα ηταν ακομα καλυτερα.

Α

Από: Γιωργος Α.
07/11/2017

Εξαιρετικό προϊόν. Πολύ λίγος θόρυβος. Επιτυγχάνει την επιθυμητή ρύθμιση για την υγρασία σε μικρό χρόνο και μετά λειτουργεί σαν ανεμιστήρας. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

 

Ερωτήσεις & Απαντήσεις Χρηστών

Ημ/νία ερώτησης: 03/12/2017

υπαρχει επιπλεον εξαρτημα που βοηθαει και στο στεγνωμα τον ρουχων; αν ναι ποιο ειναι και ποσο στοιχιζει;

Το συγκεκριμένο προϊόν διαθέτει έξτρα αξεσουάρ (δεν περιλαμβάνεται) που βοηθάει το στέγνωμα των ρούχων. Είναι το Puredry Drying Rack για PD 20L και μπορείτε να το δείτε στο site μας.

Ημ/νία ερώτησης: 30/11/2017

Το φίλτρο το καθαρίζω με ηλεκτρική σκούπα; αν ναι πόσο συχνα;

Το φίλτρο αέρα του pd20l είναι πλενόμενο, το φίλτρο άνθρακα δεν πρέπει να βραχεί, μπορείτε να το καθαρίζετε απλά με την ηλεκτρική σκούπα.

Ημ/νία ερώτησης: 26/11/2017

Καλησπέρα,σας ο αφυγραντήρας μόλις κλείνει 24 ώρες ασταμάτητης λειτουργίας, γιατί εφόσον φτάνει στην επιθυμητή υγρασία δεν κλείνει το μηχάνημα? Και κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω γιατί όταν πατάω το κουμπί UV η το κουμπί ΙΟΝ δεν αλλάζει τίποτα?

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι προγραμματισμένο μόλις ρίξει τα επίπεδα σχετικής υγρασίας στην επιθυμητή τιμή, να σταματάει ο συμπιεστής και να λειτουργεί μόνο το βεντιλατέρ. Έτσι, σαν αποτέλεσμα, το μηχάνημα λειτουργεί σαν καθαριστής αέρα.
Η λάμπα UV βρίσκεται τοποθετημένη στο πάνω μέρος του συμπυκνωτή, δημιουργεί φωτοκατάλυση και σκοτώνει του παθογόνους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα.
Ο ιονιστής ελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ιόντα, με αποτέλεσμα η σκόνη να πέφτει στο έδαφος και να διατηρείται η ατμόσφαιρα καθαρή.
Όταν ενεργοποιηθούν η λάμπα UV και ο ιονιστής οι ενδείξεις θα ανάψουν.

Ημ/νία ερώτησης: 22/11/2017

Καλησπέρα σας!! Ανοίγω τον αφυγραντήρα αλλά δεν μαζεύει καθόλου νερό; Γιατί;

Αρχικά πρέπει να ελένξετε το επίπεδο υγρασίας που έχετε εισάγει. Το κανονικά επίπεδα είναι 40%-55%. Ανάλογα με την υγρασία που εισάγετε λειτουργεί και ο αφυγραντήρας. Εάν, π.χ. ρυθμίσετε επιθυμητή υγρασία 75% τότε ο αφυγραντήρας μπορεί να μην βγάλει καθόλου νερό αφού ο χώρος σας δεν έχει τόση υγρασία.
Επίσης, εάν είναι πολύ χαμηλή υγρασία του χώρου σας και τον ρυθμίσετε π.χ. στο 38% πιθανόν να μην βγάλει επίσης νερό.
Τέλος, προσέξτε να μην τον τοποθετείτε δίπλα από θερμαντικό σώμα διότι ο αισθητήρας θα αντιλαμβάνεται λαθασμένη υγρασία χώρου.

Ημ/νία ερώτησης: 22/11/2017

Οταν γεμίσει ο κάδος συλλογής νερού σταματάει η λειτουργία του ώστε να μην χυθεί το νερό ή με ειδοποιεί να αδειάσω τον κάδο?

Το συγκεκριμένο προϊόν διαθέτει δοχείο συλλογής νερού και μόλις γεμίσει ο αφυγραντήρας σταματάει τη λειτουργία του, η ένδειξη tank full θα ανάψει, και ένας χαρακτηριστικός ήχος "beep" ενημερώνει τον χρήστη ότι το δοχείο συλλογής νερού χρειάζεται άδειασμα. Όταν το δοχείο αδειάσει και τοποθετηθεί σωστά στη θέση του, ο αφυγραντήρας θα ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία του από το σημείο που είχε σταματήσει.

Ημ/νία ερώτησης: 19/11/2017

Αφυγραντήρας και ενδοδαπέδια θέρμανση; Έχουμε στην τελική σωστό αποτέλεσμα αφύγρανσης;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν θα επιρρεάσει έναν αφυγραντήρα όπως μία σόμπα με φλόγα όταν βρίσκεται δίπλα της ή όπως όταν ο αφυγραντήρας είναι πάνω στην ροή αέρα ενός κλιματιστικού. Επομένως, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Ημ/νία ερώτησης: 18/11/2017

Καλημέρα σας, θα ήθελα να μου πείτε εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον αφυγραντήρα σε δωμάτιο που υπάρχρει ανοικτό ενυδρείο για να απορροφά την επιπλέον υγρασία.

Δεν είναι έχει νόημα να προσπαθείτε να αφυγράνετε χώρο με ανοιχτό ενυδρείο, διότι ο αφυγραντήρας κατά τη λειτουργία του θα εξατμίζει το νερό από το ενυδρείο, δεδομένου ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει την επιπλέον υγρασία του χώρου, από αυτή του ενυδρείου.

Ημ/νία ερώτησης: 17/11/2017

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σε χώρο που λειτουργεί θερμάστρα πετρελαίου, μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας.

Μπορεί να λειτουργήσει αρκεί ο αφυγραντήρας να βρίσκεται μακριά από την θερμάστρα διότι η θερμάστρα ξηραίνει τον άερα και δεν θα έχει σωστή ένδειξη ο αφυγραντήρας.

Ημ/νία ερώτησης: 06/11/2017

Μπορώ να τοποθετήσω τον αφυγραντήρα σε δωμάτιο όπου λειτουργεί το κλιματιστικό για θέρμανση;

Ενας αφυγραντήρας μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα με κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης. Ομως, καλό είναι να μην τοποθετειθεί ακριβώς πάνω στην ροή αέρα από το κλιματιστικό καθώς δεν θα έχει σωστή ένδειξη της υγρασίας του χώρου αφού ο αέρας που βγάζει το κλιματιστικό είναι πιο ξηρός.

Ημ/νία ερώτησης: 19/06/2017

Σε περιοχή με υγρασία θα βάλω a/c με λειτουργία "αφύγρανση". Χρειάζομαι και αφυγραντήρα; Κάνει κάτι διαφορετικό;

Το κλιματιστικά έχουν πολύ μικρή απόδοση στην αφύγρανση καθώς μπορούν να αφυγράνουν μέχρι 1,5-2 λίτρα / 24 ώρες ενώ ένας αφυγραντήρας έως 50 λίτρα / 24 ώρες.

Ημ/νία ερώτησης: 19/02/2017

Ο αναφερόμενος αφυγραντήρας είναι Inverter; Eνδιαφέρομαι αλλά δεν είδα πουθενά να συμπεριλαμβάνετε στην κατηγορία των Inverter. Παρακαλώ ενημερώστε με. Ευχαριστώ

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν διαθέτει inverter όπως και οι υπόλοιποι αφυγραντήρες. Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή έχουν ήδη χαμηλή κατανάλωση.

Ημ/νία ερώτησης: 11/02/2017

Εβαλα τον καινούργιο μου αφυγραντήρα να δουλέψει για πρώτη φορά και βγάζει κρύο αέρα συνεχώς και τις δύο ώρες που δούλεψε. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Οπως έχει αναφερθεί και σε άλλο ερώτημα πιο κάτω, ο αφυγραντήρας με συμπιεστή ανακυκλοφορεί τον αέρα του χώρου σας. Επομένως εξάγει τον αέρα στην ίδια θερμοκρασία με την οποία εισάγεται. Εάν σταθούμε πάνω από τη συσκευή, επομένως και από τον ανεμιστήρα της συσκευής, θα νιώσουμε την ανακυκλοφορία του αέρα από τον ανεμιστήρα (θα μας φυσάει), αλλά η θερμοκρασία του χώρου δε θα επηρεαστεί.

Ημ/νία ερώτησης: 09/02/2017

Γεια σας! εχω τον αφυγραντηρα ολοκαινουργιο 2 ημερων σε σπιτι 60 τετραγωνικα σαλονι και 2 υπνοδοματια και θερμοκρασια 20 -22 βαθμους. εαν το τοποθετησω σε μια κρεβατοκαμαρα λογο θορυβου θα εχω απολυτη αφυγρανση σε ολο το σπιτι? ευχαριστω!

Οπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο ερώτημα πελάτη πιο κάτω, η κάλυψη ενός φυγραντήρα αναφέρεται σε ενιαίο χώρο. Λειτουργεί σωστά και αποδοτικά σε χρόνο και κατανάλωση στο δωμάτιο στο οποίο έχει τοποθετηθεί. Εάν τον τοποθετήσετε σε ένα δωμάτιο δεν θα καταφέρει να αφυγράνει το υπόλοιπο σπίτι. Επίσης, και σε κεντρικό διάδρομο με όλες τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές, δεν εγγυάται η σωστή απόδοσή του.
Καλύτερη λύση είναι να τον μετακινείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο που χρειάζεται αφύγρανση.

Ημ/νία ερώτησης: 05/02/2017

Πήρα δοκιμαστικά από έναν φίλο τον συγκεκριμένο αφυγραντηρα και παρατήρησα ότι το ποσοστό ενδείξεις υγρασίας αυξομειωνεταίτηση συνέχεια δεν έχει έναν σταθερό ρυθμό πτώσης;

Το επίπεδο υγρασίας σε ένα χώρο αυξομειώνεται και δεν έχει σταθερό ρυθμό πτώσης όταν λειτουργεί ο αφυγραντήρας. Η υγρασία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ότι ο χώρος δεν είναι στεγανός, στο άνοιγμα-κλείσιμο πορτών και παραθύρων, στην παρουσία-έλλειψη θέρμανσης.

Ημ/νία ερώτησης: 11/01/2017

Θα ηθελα να μαθω αν μπορω να ςχω τον αφυγραντηρα ολη την ημερα σε λειτουργια ειμαστε σε περιοχη με πολυ υγρασια και αν με συμφερει σε θεμα καταναλωσης ρευματος!!! Ευχαριστω!!!

Μπορείτε να έχετε έναν αφυγραντήρα σε λειτουργία όλη μέρα. Σε έναν αφυγραντήρα εισάγετε το επίπεδο υγρασίας που επιθυμείτε, μόλις το φτάσει σταματά η λειτουργία του και ξαναξεκινά όταν η υγρασία αυξηθεί στον χώρο. Με αυτό τον τρόπο δεν λειτουργεί συνεχώς και εξοικονομείται ενέργεια.
Επίσης, για οικονομικότερη κατανάλωση προτείνεται αφυγραντήρας με συμπιεστή.

Ημ/νία ερώτησης: 09/01/2017

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αφυγραντήρας ταυτόχρονα όταν λειτουργεί το καλοριφέρ;

Ο αφυγραντήρας μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα με το καλοριφέρ. Θα πρέπει να τοποθετείται 3-4 μέτρα μακριά από καλοριφέρ.

Ημ/νία ερώτησης: 29/12/2016

Ο αερας που βγάζει ο αφυγραντήρας απο πάνω είναι κρύος;; Αν ναι, τότε αυτό δεν θα επηρεάσει τη θερμοκρασία του χώρου;;

Oι αφυγραντήρες με συμπιεστή, ανακυκλοφορούν τον αέρα του χώρου σας. Επομένως εξάγουν τον αέρα του χώρου σας, στην ίδια θερμοκρασία με την οποία εισάγεται.
Εάν σταθούμε πάνω από τη συσκευή, επομένως και από τον ανεμιστήρα της συσκευής, θα νιώσουμε την ανακυκλοφορία του αέρα από τον ανεμιστήρα, αλλά η θερμοκρασία του χώρου δε θα επηρεαστεί.

Ημ/νία ερώτησης: 06/12/2016

Υπάρχει Ειδική λειτουργία για το στέγνωμα των ρούχων; γιατί δεν βρίσκω τίποτα τέτοιο.

Το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να στεγνώσει τα ρούχα εάν τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με τα βρεγμένα ρούχα καθώς συλλέγει την υγρασία όπως όλοι οι αφυγραντήρες.

Ημ/νία ερώτησης: 22/11/2016

Όταν η θερμοκρασία είναι γύρω στους 17 με 20 βαθμούς ανεβάζει και άλλο την θερμοκρασία;

Οι αφυγραντήρες βελτιώνουν τη σχετική υγρασία του χώρου μας, οπότε βελτιώνουν την αισθητή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να νιώθουμε καλύτερα. Ανάλογα τις συνθήκες του χώρου (περιοχή, μόνωση του κτιρίου, χρήση του χώρου κ.α.) πιθανόν να ανεβάσουν και τη θερμοκρασία, συνήθως 2-3 oC.

Ημ/νία ερώτησης: 19/11/2016

Αν πλησιον του αφυγραντηρα, σε αποσταση 3-4 μετρων τοποθετηθει σομπα χαλαζια, σε χωρο με ελλιπη γενικη θερμανση, ο συμπιεστης θα λειτουργει σε φουλ ρυθμους αποδοσης εφοσον η θερμοκρασια κοντα στο συμπιεστη θα ειναι υψηλη 25-30 βαθμους η ακομα μπορει να επηρρεαζεται αρνητικα και να κανει συνεχεις αποψυξεις επειδη ο υπολοιπος χωρος θα εχει χαμηλη θερμοκρασια?

Ο αφυγραντήρας θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από σόμπες, αερόθερμα κλπ καθώς αυτά ξηραίνουν τον χώρο γύρω τους και ο αφυγραντήρας λαμβάνει λάθος ενδείξεις, θεωρεί ότι υπάρχει ξηρασία αέρα και δεν λειτουργεί σωστά.

Ημ/νία ερώτησης: 15/11/2016

Είναι άοσμος? έχω την εντύπωση ότι οι αφυγραντίρες μυρίζουν, σωστά?

Οι αφυγραντήρες με συμπιεστή δεν απελευθερώνουν οσμή.

Ημ/νία ερώτησης: 10/11/2016

Καλησπερα σας..!!!θα ήθελα να ρωτήσω αν τον βαλω σε δωματιο με ρουχα απο πληντηριο εχει δυνατότητα να τα στεγνωσει;

Ολοι οι αφυγρατήρες εάν τοποθετηθούν στο ίδιο δωμάτιο με ρούχα από πλυντήριο, μπορούν να τα στεγνώσουν καθώς απορροφούν την υγρασία.

Ημ/νία ερώτησης: 09/11/2016

Καλημερα σας θα ηθελα να ρωτησω αν μπορι να μου καλυψει ολο το σπιτι αλλα δεν ειναι εννιαιος χωρος .Μπορει να πιασει ολα τα δωματια? Γιατι θελω να τον παραγγειλω. Ευχαριστω πολυ.

Η κάλυψη του συγκεκριμένου προϊόντος αναφέρεται σε ενιαίο χώρο. Ο αφυγραντήρας λειτουργεί σωστά και αποδοτικά σε χρόνο και κατανάλωση στο δωμάτιο στο οποίο έχει τοποθετηθεί.
Μπορείτε να τον τοποθετείσετε σε ένα κεντρικό διάδρομο με όλες τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές. Ομως, με αυτό τον τρόπο δεν εγγυάται η σωστή απόδοσή του. Καλύτερη λύση είναι να τον μετακινείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο που χρειάζεται αφύγρανση.

Ημ/νία ερώτησης: 08/11/2016

Η κάλυψη αναφέρεται σε συνολικά τ.μ. σπιτιού;

Η κάλυψη του κάθε αφυγραντήρα αναφέρεται σε τ.μ. ενιαίου χώρου χωρίς χωρίσματα.

Ημ/νία ερώτησης: 03/11/2016

Ένας αφυγραντήρας με συμπιεστή στους 10 βαθμούς θερμοκρασία πόση μειωμένη απόδοση εμφανίζει σε σχέση με 20 βαθμούς ? 10%-20% .....

Ενας αφυγραντήρας με συμπιεστή σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία μειώνει την απόδοσή του σε τετραγωνικά μέτρα στο μισό διότι χρειάζεται να κάνει απόψυξη στον συμπιεστή ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην παγώσει.