Πάνελ Υπέρυθρων - Θέρμανση Υπέρυθρης Ακτινοβολίας

Ταξινόμηση

Γενικά για την θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τους Ιάπωνες το 1967 για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Μόλις από το 1980 και μετά έγινε ευρέως διαδεδομένη και σήμερα πολλά εκατομμύρια ανθρώπων χρησιμοποιούν την υπέρυθρη ακτινοβολία για τη θέρμανσή τους!
Όλες οι πυγές που εκπέμπουν θερμότητα εκπέμπουν επίσης και υπέρυθρη ακτινοβολία. Τέτοιες πηγές μπορεί να είναι ο ήλιος, η φωτιά που καίει στο τζάκι ακόμα και ο οργανισμός μας που παράγει θερμότητα για να συντηρηθεί. Αυτό που αλλάζει, από πυγή θερμότητας σε πηγή, είναι το ποσοστό της εκπεμπόμενης υπέρυθρης ακτινοβολίας.
Τα θερμαντικά υπέρυθρης ακτινοβολίας στέλνουν τη θερμότητα στα αντικείμενα ή τους οργανισμούς που βρίσκονται κοντά τους, εν αντιθέσει με τα συμβατικά θερμαντικά που θερμαίνουν τον αέρα. Με αυτή την προσέγγιση η ατμόσφαιρα στους θερμαινόμενους χώρους είναι πολύ πιο υγιεινή αλλά και η θερμότητα διεισδύει καλύτερα και βαθύτερα στο σώμα σε σχέση με τις κλασικές θερμαντικές λύσεις.
Τα αντικείμενα που δέχονται τις υπέρυθρες ακτίνες συσσωρεύουν ενέργεια στο εσωτερικό τους και εν συνεχεία την αποδίδουν στον περιβάλλοντα αέρα θερμαίνοντας τον. Ο φυσικός αυτός τρόπος θέρμανσης εγγυάται καλύτερη ποιότητα ατμόσφαιράς και κατά συνέπεια υγεία και ευεξία.

κλείσιμο
Δεν υπάρχουν προσωρινά προϊόντα στην κατηγορία Πάνελ Υπερυθρων.
Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε άλλες μάρκες ακoλουθώντας τον σύνδεσμο Θερμαντικά Πάνελ.
  • Αποτελέσματα ανά σελίδα:
  • 18
  • 60