Πλυντήρια Ρούχων Samsung

Ταξινόμηση

Βασικοί τύποι πλυντηρίων ρούχων

Τα πλυντήρια ρούχων χωρίζονται σε δύο βασικούς τύπους, τα εμπρόσθιας φόρτωσης και τα άνω φόρτωσης. Στα πλυντήρια ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης η πόρτα του πλυντηρίου είναι στην πρόσοψη της συσκευής, ενώ στα άνω φόρτωσης η πόρτα βρίσκεται στην οροφή της συσκευής. Ξεχωριστή κατηγορία θεωρούνται επίσης και τα slim line πλυντήρια, παρόλο που είναι και αυτά εμπρόσθιας φόρτωσης, αλλά λόγω του περιορισμένου τους βάθους, ξεχωρίζουν! Τέλος υπάρχουν και τα πλυντήρια μικρού μεγέθους, τα επονομαζόμενα mini τα οποία αγοράζουν συνήθως φοιτητές ή άτομα με περιορισμένο χώρο και χαμηλές απαιτήσεις πλύσης.


Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω πλυντήριο ρούχων?

Τα βασικά χαρακτηριστικά των πλυντηρίων ρούχων είναι η χωρητικότητα του κάδου, η ενεργειακή κλάση, η απόδοση πλύσης και η απόδοση στεγνώματος ή ο αριθμός στοφών. Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν με βάση τα παραπάνω κριτήρια, από τη στιγμή που έχουν καταλήξει στον τύπο του πλυντηρίου. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά ανάλογα με τις ανάγκες και προτεραιότητες του καθένα, τα οποία θα αναλύσουμε πιο κάτω.
 

Χωρητικότητα Κάδου: Αφορά την χωρητικότητα του πλυντηρίου, υπάρχουν κάδη από 3 κιλά και φτάνουν έως τα 12 κιλά. Ένας εργένης θα επιλέξει συνήθως 5άκιλο πλυντήριο ενώ μια πολυμελής οικογένεια θα επιλέξει τουλάχιστον 8άκιλο πλυντήριο. Τα 7άκιλα πλυντήρια είναι τα πλυντήρια που βρίσκονται κάπου στο μέσο όρο και κατά συνέπεια έχουν και τις περισσότερες πωλήσεις!
 

Ενεργειακή Κλάση: Η ενεργειακή κλάση έχει να κάνει με την κατανάλωση τη πλυντηρίου εν ώρα λειτουργίας. Οι ενεργειακές κλάσεις A+++, Α++ και A+ υπερτερούν έναντι των A, B, C, οι οποίες καταργούνται από την αρχή του 2013. Όσο χαμηλότερη η ενεργειακή κλάση τόσο υψηλότερη η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Το αρνητικό με τις καλές ενεργειακές κλάσεις είναι ότι αυξάνουν την τιμή κτήσης του πλυντηρίου, αλλά στην πάροδο του χρόνου επιστρέφουν σιγά σιγά τη διαφορά αυτή μέσω της ΔΕΗ. Επιλέξετε πλυντήρια ρούχων με καλή ενεργειακή κλάση για περισσότερη οικονομία και καθαρότερο περιβάλλον.

 

Απόδοση Πλύσης: Οι περισσότερες νοικοκυρές δίνουν μεγάλη βάση εδώ. Η απόδοση πλύσης προσδιορίζει το πόσο καλά πλυμένα βγαίνουν τα ρούχα μετά από μία πλύση. Ο καλύτερος δείκτης απόδοσης πλύσης είναι ο A και ο χειρότερος είναι ο G. Όλα τα πλυντήρια διαθέτουν καρτελάκι που αναφέρονται εμφανώς οι αποδόσεις πλύσης, στεγνώματος, αλλά και η ενεργειακή του κλάση.

 

Απόδοση Στεγνώματος: Η απόδοση στεγνώματος έχει να κάνει με το πόσο στεγνά ή υγρά θα βγουν τα ρούχα μετά την πλύση. Η απόδοση στεγνώματος συνδέεται άμεσα και με τον αριθμό στροφών. Όσο πιο γρήγορα μπορεί να περιστραφεί ο κάδος τόσο πιο στεγνά βγαίνουν τα ρούχα λόγω της φυγοκέντρισης. Οπότε, αν δεν επιθυμείτε να δαπανάτε πολύ χρόνο στο στέγνωμα των ρούχων στην απλώστρα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα πλυντήριο ρούχων με καλή απόδοση στεγνώματος και υψηλό αριθμό στροφών.


Επιπλέον χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Στάθμη θορύβου:Αν έχετε ευαισθησία στους θορύβους καλό θα είναι να προσέξετε τη στάθμη θορύβου στο πλυντήριό. Τα χαμηλά decibels (db) συνεπάγονται και ήσυχη λειτουργία. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το θόρυβο, είναι η τοποθέτηση του πλυντηρίου. Αν ένα πλυντήριο δεν πατάει καλά και με τα τέσσερα πόδια, εκτός του ότι θα μετακινείται, παράγει και περισσότερο θόρυβο.
 
Ηλεκτρονικά προγράμματα:Χάρη στο ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτουν, τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων μπορούν να κάνουν όλο πιο εύκολη τη ζωή μας. Πολλά πλυντήρια καθορίζουν αυτόματα την κατανάλωση νερού και κατανέμουν το περιεχόμενο προκειμένου να αποφεύγονται μονομερείς επιβαρύνσεις. Επίσης τα περισσότερα μοντέλα έχουν χρονοδιακόπτη με καθυστέρηση έναρξης πλύσης.
Επίσης αρκετά πλυντήρια διαθέτουν ειδικά προγράμματα για εξειδικευμένες περιπτώσεις.

  • Προγράμματα σύντομης ή γρήγορης πλύσης για φρεσκάρισμα ρούχων που δεν έχουν λερωθεί έντονα
  • Προγράμματα για ευαίσθητα (πλύσιμο στο χέρι) και μάλλινα
  • Προγράμματα φρεσκαρίσματος ρούχων

 

Διπλή παροχή νερού (ζεστό και κρύο):Ορισμένα πλυντήρια διαθέτουν 2 παροχές νερού. Μια για κρύο νερό και μια για ζεστό(από τον ηλιακό  θερμοσίφωνα). Με αυτή την προσέγγιση επιτυχαίνουμε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία κατά τη διάρκεια της πλύσης, μιας και το πλυντήριο δεν καταναλώνει ρεύμα για να ζεστάνει το νερό.


Στο κατάστημά μας θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα σε πλυντήρια ρούχων, εμπρόσθιας φόρτωσης, άνω φόρτωσης, μίνι μέχρι και εντιχοιζόμενων, των μεγαλύτερων κατασκευαστών όπως BoschPitsosZanussi  και LG σε χαμηλές τιμές, με άτοκες δόσεις και πανελλαδική παράδοση. Βρείτε το πλυντήριο ρούχων που σας ταιριάζει, στο apothema.gr, και προβείτε σε αγορά εύκολα και γρήγορα!

 

κλείσιμο
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 398 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 367 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 367 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 400 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 277 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 399 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 458 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 508 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
Πλυντήριο Ρούχων
 
€ 535 Σε 12 άτοκες δόσεις
0 Κριτικές
  • Αποτελέσματα ανά σελίδα:
  • 18
  • 60